Storage

Data is de centrale bron van informatie, die altijd en overal beschikbaar moet zijn. De constante groei van data levert enorme uitdagingen op voor het beschikbaar houden van data en het leveren van data op elke moment op iedere plaats. Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de data infrastructuur. De virtualisatie van de infrastructuur heeft voor een volledige integratie van de verschillende datacenter lagen gezorgd: servers, netwerk en storage in één blok, één wolk: de private cloud. De private cloud is gebaseerd op de kernfactoren flexibiliteit, schaalbaarheid, continuïteit en efficiëntie.

Cloudworks begeleidt organisaties in elke stap richting een cloud infrastructuur. Vanaf de eerste stap van een datacenter tot laatste stap in de public cloud. De transitie is een lange weg die voor iedere organisatie anders verloopt. Echter de eerste stap naar de cloud is voor iedere organisatie een noodzakelijke: cloud-readiness.

Cloud-readiness is het datacenter beschikbaar maken voor de mogelijkheid om de gehele infrastructuur of onderdelen van de infrastructuur naar een public cloud te spiegelen. Voldoen aan deze eis is de optimalisatie van de kernfactoren flexibiliteit, schaalbaarheid, continuïteit en efficiëntie: de vrijheid hebben om op elk moment en op iedere plaats de stap naar een ander platform te maken: de public cloud.

Cloud-readiness is niets meer dan het opbouwen van een eigen private cloud. De private cloud levert de efficiëntie van consolidatie en virtualisatie op ondernemings-niveau, terwijl het ook flexibiliteit aan de business levert door gebruik te maken van de mogelijkheden van cloud computing: IT als een service.

Cloudworks versnelt uw transformatie naar een private cloud door het aanpakken van toepassing, infrastructuur, en governance-eisen. We beoordelen uw dynamische dienstverlening, rationaliseren uw applicatie portfolio, ontwikkelen uw cloud-ready architectuur en we beheren het transitie programma.

Cloudworks toont de waarde van een private cloud sneller aan door tastbare voordelen voor de eindgebruikers binnen de organisatie te realiseren:

  • Drastisch verlagen van de IT-kosten.
  • Aanpassen IT-portfolio aan de zakelijke eisen.
  • Leveren van meer flexibele IT-diensten.