Datacenter Management (DCIM)

StruxureWare van APC by Schneider Electric is een management appliance voor optimaal beheer van de volledige datacenter infrastructuur: Koeling, energie en ruimte en beheer van de fysieke infrastructuur binnen datacenter(s).

Met deze tool zal een gemiddelde jaarlijkse besparing op de TCO van tussen de 20% en 30% bewerkstelligd kunnen worden (Gartner). Vanuit het oogpunt van compliancy en groen energiebeleid natuurlijk ook belangrijk. In een enterprise omgeving kan een interne klant met een druk op de knop doorbelast worden voor de kostprijs per server/applicatie. StruxureWare biedt tevens een naadloze integratie met VMware en Microsoft en is compatibel met beveiligingssystemen zoals pasjessystemen en camera’s (any brand).

Als voorbeeld kunnen door de koppeling met VMware in geval van een opkomend koelingsprobleem in een rack binnen het datacenter automatisch een of meerdere applicaties naar een ander server verplaatst worden waardoor het gevaar direct afgewend is.

StruxureWare 7.0 biedt nog veel meer mogelijkheden zoals inventarisbeheer, planning met simulaties, ontwerp en risicobeheer. Ook interessant voor de serverruimtes in eigen beheer (private cloud).

Cloudworks is reseller van APC by Schneider Electric. Verder is Cloudworks preferred reseller voor StruxureWare 7.0. StruxureWare is de Data Center Infrastructure Management (DCIM) software appliance van APC by Schneider Electric.